top of page
Търсене
  • Снимка на автораLa Bicicletta Trattoria

#aperitivo

Италия идва при теб!... „Когато сте в Рим, правете както правят Римляните“, е една от онези максими, които важат с пълна сила за много кътчета по света, но има особена сила в Италия, където местните фестивали , „сезонното хранене“ с пресни, локални храни, както и спокойният темп на живот, са важна част от културата на хората от векове насам.🇮🇹🍾 Със сигурност бихте изкарали добре, без да се съобразявате с местните обичаи и привички, но ние определено не го препоръчваме! Наред с много други, наша любима италианска традиция, която наистина обожаваме е “Aperitivo”. Ненатрапчива напитка, съчетана изкусно с лека храна, тип разядки или познатите ни “Finger Foods”, са чудесният завършек на работния ден, време за приятен разговор с приятел или просто „подгрявка“ за вечеря.


🍹 Въпреки силно изразеният регионален характер на италианската култура, “Aperitivo” се среща почти навсякъде на полуострова, наред с неделната литургия и футбола. НЕучастието в този „ритуал“ води до загуба на един от най-автентичните, социо-културни изрази на Италия, да не говорим, че е най-добрият начин да се насладите на залеза.


„Аперол“ и „Кампари“ са повсеместните герои на италианските аперитиви. Консумират се както самостоятелно, така и като част от популярни коктейли. 🍸


Особено освежаващо е Белини, смес от пенливо вино, сок от праскови и прасковен ликьор, създаден във Венеция.


Друг фаворит сред италианските любители на аперитиво е чаша „Франчиакорта“, най-висококачественото пенливо вино в страната.


Можете също така да опитате чаша лек, пенлив и вкусен „Просеко“ преди вечеря. „Просеско“ е чудесна напитка за аперитив, но някои го харесват и с десерта. 🥂


Вермутът от своя страна, е дестилация на билки, подправки и кора. Използва се предимно в Северна Америка като съставка на перфектното мартини, но в Италия се пие самостоятелно в малки чаши като аперитив.


При нас, всеки ден от 17:00 ч до 19:00 ч, може да се насладите на “APEROL SPRITZ” – любимият коктейл на Италия, от който в света се изпиват повече от 450 000 000 чаши на година, съчетан с изкусно приготвени разядки, лично от шеф Чанко Чанев. Наздраве!


За поръчки ☎ 0877 69 69 32129 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

#peperoncino

#montalcino

#amalfilimoncello

Comments


bottom of page