top of page
Търсене
  • Снимка на автораLa Bicicletta Trattoria

#montalcino

Актуализирано: 26.05.2020 г.

Италия идва при теб!… Монталчино – там където се ражда най-доброто италианско вино! 🍷


Издигащ се на хълм, ограден изцяло от крепостни стени, Монталчино е класически тоскански град, намиращ се на 37 км. южно от Сиена.

Произходът на селището е неизвестен, въпреки че най-вероятно, мястото е било обитавано още от древни палеолитни и етруски времена. Никой не е съвсем сигурен от къде идва и името на града, макар да се предполага, че произлиза от “Mons Ilcinus” (планината на зеления дъб), базирано на герба, изобразяващ зелен дъб върху шест хълма.

От птичи поглед, на преден план се виждат старинните сгради, „съблюдавани“ от своя замък, заобиколени от лозя, овощни градини, маслинови горички и древни дъбове.

Да се загубите сред магическите, малки улички и алеи на средновековното селище, почти непроменено след 16-ти век е преживяване, до което всеки трябва да се докосне!

Прекрасните улици са пълни с винени барове, кафенета и ресторанти, където може да опитате всякакви италиански вкусотии, както и домашни птици по местни рецепти, и неустоимо свежо карпачо.

🇮🇹🍝🍕 Монталчино се е превърнал в една от най-популярните туристически дестинации в Италия, благодарение на “Brunello di Montalcino DOCG”, считано за едно от най-добрите, световно известни италиански вина.

🥂🍾Скъпоценната рецепта за “Brunello” е изобретена през 1888 г. от Феруччо Бионди Санти, който има блестящата идея да елиминира гроздето използвано за производството на Кианти. Той иска да използва единствено грозде Санджовезе, добавяйки петгодишен период на стареене, част от който трябва да е във френска дъбова бъчва.

🌹👌🧑‍🍳 Всеки, който посети града, не трябва да пропуска и винарна „Кантин Банфи“, славеща се с изключителна комбинация от традиции и технологии, работа и страст, качество и ефективност на едно място.


Инфо: https://bit.ly/2WT48Xe

При нас може да опитате “CASTELGIOCONDO BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG” – едно от „чудесата на Италия“. Наздраве!

За поръчки ☎ 0877 69 69 32


42 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

#aperitivo

#peperoncino

#amalfilimoncello

bottom of page